zenklas 2015 04 13 SRF logo RGB pagrindinis 01 261x195 kkz mainuz PD Tamo1 Darzelisa Juodaičių

Edukacinė išvyka į Vilnių

Birželio 8 d. 3-os klasės mokiniai vyko į edukacinę kelionę po Lietuvos sostines. Įšokę į autobusą ir patogiai įsitaisę pirmiausia pasiekė Kernavę – pirmąją Lietuvos sostinę, kurioje  susipažino su miestelio paminklais, įkopė į visus žilą senovę menančius piliakalnius, pasigrožėjo atsiveriančiais vaizdais, prisiminė, kaip ir kodėl buvo statomos pilys, kas jas saugojo.

 

Pailsėję, papietavę vėl sėdo į autobusą ir leidosi į Vilnių. Įvažiavę į sostinę gėrėjosi miesto vaizdais, grožiu, pastatais. Čia 3-os klasės mokinių laukė Gedimino pilis. Prisiminę geležinio vilko istoriją leidosi kopti į pilies kalną, aplankė ekspoziciją. Vaikams labiausiai įsiminė sunkus kopimas neįprastais laiptais į apžvalgos bokštą ir atsivėrusi miesto panorama. Daug įspūdžių patyrė apžiūrėjus kalno papėdėje esančius Valdovų rūmus, pastovėjus ant Norų išsipildymo grindinio plytelės, pastovėjus prie kunigaikščio Gedimino paminklo.

Smagu susipažinti su savo Lietuvos Respublikos sostine – mokiniai čia lankėsi dar tik pirmą kartą ir galėjo tiesiogiai prisiliesti prie savo šalies istorijos.

Grįžtant namo vaikai suplanavo jau kitą edukacinę išvyką. Juk liko nepažintos dar dvi sostinės – Trakai ir laikinoji sostinė Kaunas. Mokiniai su džiaugsmu laukia vasaros atostogų, su viltimi – rugsėjo ir kitų išvykų.

Partneriai

Kontaktai

Jurbarko r. Veliuonos Antano ir Jono Juškų gimnazija

Adresas:
Dariaus ir Girėno g. 22, Veliuona, Jurbarko r.
Įstaigos kodas 190919036

Telefonas:
mokykla (8~447) 42782,
ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės (8~447) 42788

Pamokų laikas

1kl 24kl pamoku laikas 

 

Susisiekite